مواد لازم کوکو سیب زمینی

سیب زمینی:یک کیلو
تخم مرغ : 4 تا 5 عدد
پکینگ پودر یا جوش شیرین : یک قاشق مرباخوری سرخالی
نمک و فلفل : به مقدار کافی

طرز تهیه کوکوی  سیب زمینی

سیب زمینی را می پزیم و پوست می کنیم و از رنده یا ماشین رد می کنیم، بعد تخم مرغ ها را در ظرفی می شکنیم و خوب می زنیم تا کاملا کف کند.

کمی نمک و فلفل و بیکینگ پودر را داخل تخم مرغ می ریزیم و سیب زمینی را که کاملا سرد شده است داخل مایه تخم مرغ اضافه می کنیم و بهم می زنیم. در تابه یا ظرف نسوزی سه چهار قاشق سوپخوری روغن می ریزیم می گذاریم داغ شود و مایه را در روغن می ریزیم حرارت را ملایم می نمائیم با پشت قاشق روی آنرا صاف می کنیم تا سطح آن در همه جا به یک اندازه شود.

در تابه را می گذاریم حرارت را باز هم کمی ملایمتر می کنیم تا مایه کاملا بسته شده قابل بریدن شود. کوکو را ابتدا به شکل بعلاوه می بریم با دو چنگال قطعات کوکو را برمی گردانیم و باز هر قطعه را دو نیم می کنیم در اینصورت هشت قطعه کوکو خواهیم داشت می گذاریم قسمت زیرین کوکو هم سرخ شود بعد در ظرف گرد مناسبی قطعات کوکو را می چینیم و اطراف آنرا با حلقه های گوجه فرنگی تزیین می نماییم.

 

نکات مهم در مورد کوکو سیب زمینی:

اگر کوکو سیب زمینی شما انسجام کافی ندارد و در زمان سرخ شدن در تابه یا برگرداندن تکه تکه می شود به این دلیل است که تخم مرغ به اندازه کافی استفاده نکرده اید و در دفعات بعدی باید تخم مرغ بیشتری به مخلوط کوکوی سیب زمینی خود اضافه کنید

هیچ وقت از روغن زیاد برای سرخ کردن کوکو سیب زمینی استفاده نکنید چون باعث میشود زمان سرو کردن کوکوها روغن پس بدهند. این اشتباه هم باعث کور شدن اشتهای خانواده شما می شود ، هم باعث هدر رفتن روغن !

اگر تمایل دارید کوکوهای شما کریپسی و ترد باشند باید در زمان سرخ کردن کوکوها دقت و حوصله به خرج بدهید و کوکوی سیب زمینی را با قطر زیاد داخل روغن نگذارید ، اینکار باعث می شود کوکوی شما طعم جالبی نداشته باشد یا حتی خام باشد.

در تهیه این کوکوی خوشمزه باید توجه داشته باشید که سیب زمینی ها کاملا پخته شده باشند سپس پوست انها را بگیرید. نکته مهم دیگر اینست که این غذا به خاطر وجود سیب زمینی خاصیت جذب بالای نمک دارد که

باعث می شود نیاز به استفاده بیشتری از نمک داشته باشید.

 

سالاد شیرازی:
سالاد شیرازی، سالادی متشکل از خیار، گوجه‌فرنگی و پیاز به همراه چاشنی‌های آبغوره و کمی آبلیمو، روغن زیتون، جعفری خرد شده نمک و فلفل سیاه (گاهی نعناع خشک) است که به صورت نگینی (ربع بندانگشت) خرد شده باشند.

سالاد شیرازی به عنوان یک سالاد ملی در ایران شناخته شده‌است و برای بیشتر غذاها در ایران، شایعترین پیش‌غذا یا خوراک است. به‌طور معمول دارای بافت ترد و مرطوب است و تا حدودی شبیه به پیکو د گالو و سالاد ایرانی است. تهیه این سالاد بسیار زمانبر و سخت است زیرا ابعاد قطعات بایستی به یک اندازه باشد

 

مواد لازم سالاد شیرازی
گوجه فرنگی  3 عدد متوسط
پیاز  3 عدد متوسط
خیار  5 عدد متوسط
نمک و فلفل  به میزان لازم
آب لیمو یا آب غوره  ¾ استکان
نعنای خشک و روغن زیتون  به میزان لازم (اختیاری) 


طرز تهیه سالاد شیرازی:
سالاد شیرازی یکی از خوشمزه ترین سالادهای سنتی است که درست کردن آن بسیار ساده و /آسان میباشد و در اغلب سفره ها در کنار غذا سرو میشود.

برای درست کردن این سالاد کافی است خیار ، گوجه فرنگی و پیاز را نیگینی خرد کرده با هم مخلوط کنید و کمی آبلیمو و نمک به آن اضافه کنید و سرو نمایید.

نکته درست کردن سالاد شیرازی
این سالاد را سعی کنید در کنار وعده های پلویی آماده نمایید که سرو این غذا در کنار قرمه سبزی نیز خالی از لطف نمی باشد.

در این سالاد میتوانید از مقداری جعفری ساطوری شده و یا نعنای خشک شده استفاده کنید.

شاید جالب باشد که بدانید به جای استفاده از آب لیمو اگر از لیمو ترش استفاده نمایید طعمی بی نظیر تر و دلچسپ تر را شاهد خواهید بود.

سعی کنید که مواد لازم سالاد شیرازی زیاد خرد کنید تا طعم مطلوب تری را به این سالاد بدهید.

همچنین بخوانید:

راحت الحلقوم
آب دولیوان
نشاسته گل یک لیوان سر پر
شکر یک لیوان ویک چهارم لیوان
پودر ژلاتین یک ونیم قاشق غذاخوری
گلاب دو سوم لیوان
کره ۲۰ گرم

نکته:
جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری حتما داشته باشه باعث براقی راحت الحقوم میشه آب لیمو نمیشه
آرد ذرت ویا مخلوط آرد ذرت و پودر قند ویا آرد شیرینی پزی برای غلتاندن راحت الحقوم

طرز تهیه : 

پودر ژلاتین وشکر رو با هم خوب مخلوط کنید
یک لیوان آب ویک لیوان نشاسته رو با هم خوب مخلوط کنید.تا نشاسته تو آب حل بشه
یک لیوان دیگه آب بزارید رو گاز با شعله متوسط تا جوش بیاد.جوش که اومد مخلوط شکر و پودر ژلاتین رو بریزید ومدام هم بزنید تا شکر حل بشه و آبجوش بیاد جوش که اومد جوهر لیمو اضافه کنید وبزارید حدود یک دقیقه بجوشه سپس نشاسته که با آب رقیق کردیم کم کم اضافه کرده هم بزنید تا بپزه وغلیظ بشه حدود بیست تا بیست وپنج دقیقه با شعله متوسط گاز بپزه باید کم کم قل بزنه خیلی از دوستان که کامنت میزارن میگن راحت الحقوم وباسلوق ما بوی خامی میده دلیلش اینه که خوب پخته نمیشه .
موقعی که پخته شد. کره وگلاب رو اضافه کرده کنید تا زمانی رو گاز باشه که مواد تکه تکه از قاشق جدا بشه حتمااا باید خوب پخته بشه زیادی هم سفت نشه وگرنه راحت الحقوم لاستیکی میشه شلی وسفتی رو تو فیلم نشون دادم.
مرحله آخر دوست داشتید رنگ خوراکی بزنید.

تو سینی با ضخامت یک سانت نایلون نسبتا ضخیم بزارید ومواد رو روش بریزید ضخامت به اندازه یک سانت کافیه صاف ویکدست باشه در دمای محیط ویا یخچال به مدت سه الی چهار سانت بزارید
سپس رو سطح کار پودر قند ویا آرد ذرت ویا مخلوط هردو و اگر هیچ کدوم نداشتید آرد الک کنید وراحت الحقوم روش پشت و رو آرد بپاشید وبا کارد تیز برش بزنید


بعد از برش زدن تو ظرف دربسته بزارید و جای خشک و خنک بزارید
توجه کنید راحت الحقوم باید کامل کامل سرد باشه برش بزنید وگرنه اگر پودر قند روش بپاشید آب میشه ،جای مرطوب هم نزارید، داخل فریزر هم قرار ندهیدن. در ظرف در بسته جای خشک وخنک نگهداری کنین.

منبع: behtarinmaze